Glavni izbornik
Poveznice

os_ante_starcevica_link

 

Lovstvo

Na području Općine Viljevo djeluje jedno lovačko društvo.

argaiv1782

Lovačko društvo "  KUNA"   Viljevo

  • sjedište u Viljevu, K. A. Stepinca bb


U rad društva u sezoni 2012/13. godina uključeno je 34 člana (31 redoviti, 1 pripravnik, 1 počasni i 1 pridruženi član). Društvo gospodari dijelom lovišta broj XIV/139, površine cca 3.000 ha.

IZ POVIJESTI:

Prvi spomen organiziranog lovstva je pisani dokument iz 1948. godine (opći spis br. 1850/48.) kojim se određuju granice lovišta LD VILJEVO površine 5.363 ha sa popisom divljači koja obitava na tome području. Od 1963. godine lovci djeluju i gospodare zajedno sa lovcima iz P. Moslavine, sve do 11. veljače 1996. godine kada se službeno osniva LD «KUNA» VILJEVO.

OD GODIŠNJIH AKTIVNOSTI IZDVAJAMO: Uz redovitu brigu o prehrani, prihrani i lovidbi divljači, obradi lovačke remize, uređenju LTO i uređenju prostorija društvenog doma izdvajamo sada već

-       redovito i tradicionalno druženje i zajedničke lovove sa lovcima LU «Fazan» Čačinci – 10 godina za redom,

-       potom u proljeće gađanje lovačkom puškom risanicom u metu srnjaka na 100 m – koje se od od 2012. godine održava pod nazivom «MEMORIJAL MIRKA VINCETIĆA-BLAŽEVOG» kao spomen na dugogodišnjeg člana, osnivača i redovitog člana uprave društva,

-       tradicionalnu lovačku zabavu koja se održava u prostorijama lovačkog doma uz prisustvo lovaca, lovačkih supruga i djevojaka kao i gostiju društva. 2012. godinu obilježio je nastup TS FIJAKER iz Osijeka.


Društvo je registrirano po zakonu o udrugama sa ciljem uzgoja i zaštite svih vrsta divljači, a kao sporedna djelatnost i odstrijel.

Osnovni ciljevi lovaca su zaštita i uzgoj divljači, očuvanje prirode i čovjekovog okoliša, a odstrjel je samo dio aktivnosti.

U sklopu lovačkog društva izgrađen je i lovački dom na adresi K.A. Stepinca bb.

Kako se postaje lovac?

Po upisu u lovačko društvo "KUNA" Viljevo slijedi stažiranje od godinu dana, nakon kojega se izlazi na polaganje ispita, po polaganju ispita postaje se lovac, tj. punopravni član lovačkog društva.

U razdoblju od 1.prosinca do kraja ove godine vrši se upis stažista te se svi zainteresirani mogu javiti:

Predsjedniku: g. Tihomir Hajduković
GSM: 098 343 365

Ovdje pogledajte izvještaj i fotografije sa Memorijala Mirka Vincetića-Blaževog održanog 6.5.2012.

 


 
Pogled na našu općinu
Pretraživanje