Glavni izbornik
Poveznice

os_ante_starcevica_link

 

Očitovanje na natpise HDSSB

OČITOVANJE NA NATPISE I KLEVETE ČELNIŠTVA HDSSB na izbornoj skupštini OOHDSSB-a za Općinu Viljevo, održanoj 28.06.2015. godine, kao i na stranačkoj televiziji

Na izborima odlučuju naši birači i sva sreća da je tako, da ne moraju pitati za mišljenje ljude koji su u svojoj mržnji prešli sve granice.
Utemeljitelju HDSSB-a g. Branimire Glavašu, da su Vas pravilno izvijestili predsjednik OOHDSSB-a Ivan Kovačević i njegovi suradnici, znali biste da kad zbrojite proračune od postanka općina 1993. godine do danas, da sve zajedno općine Viljevo, Marijanci i Podravska Moslavina nisu prihodovale iznos od ''okvirno'' 22 mil €, koji Vi spominjete. Na stranačkoj televiziji naveden je iznos od 23 mil € i više, pa sam pomislio koje sve blagodati bi imali da je taj podatak istinit. Pomislio sam možda je Županija doznačila te novce Općini Viljevo kroz sve ove godine samo što mi to ne znamo ili je krivi broj računa pa nisu sredstva stigla. Pitam vlasti u županiji koju vodite sve ove godine koliko ste sredstava odvojili za našu Općinu koju cijelo vrijeme kažnjavate i koju Vi držite u izolaciji. Dobro znate čega je investitor Općina Viljevo bila. Zbog toga me čudi da Vaš predsjednik VULIN ''zna' da je dvorana dva puta bila otvarana i to nakon dva-tri dana kada je tadašnji župan odlučio da presiječe vrpcu u samo nekoliko sati, jer ja sam kao načelnik poslao dopis u kojem sam samo tražio dogovor u svezi otvaranja. Pa ga pitam kada sam ja ili bilo tko ''drugi put'' otvarao dvoranu.
Društveni dom je u primjerenom stanju uređen vlastitim skromnim sredstvima Općine Viljevo i vaši objedi ne odgovaraju istini, a pučanstvu općine i županije na znanje, Općina Viljevo je ovih dana dobila građevinsku dozvolu za uređenja centra Viljevo, vrijednosti više od 20 milijuna KUNA (NE EURA). Moji Viljevčani i pučanstvo općine Viljevo znaju tko je načelnik Ivan Fekete. Političar sam samo jedan mjesec pred izbore i moji suradnici znaju da niti tada ne smiju govoriti niti jednu ružnu riječ o ljudima drugog mišljenja. Svako naselje i svaka kuća zna da sam im na usluzi 24 sata i nikada nitko nije odbijen ili mu upućena ružna riječ.
I sada pitam mladog nadobudnog predsjednika HDSSB-a Osječko-baranjske županije (kojeg, priznam, malo poznajem) i o kome sam imao solidno mišljenje, od kuda mu pravo da mene načelnika kojeg narod bira već 7 mandata uspoređuje sa sjeverno-korejskim diktatorom, te time vrijeđa i poštene birače naše općine. Ostao sam neugodno zatečen dokle ljudska zloba može ići.!!? Oporba Općine Viljevo davno prije nadjenula je našem selu ime Feketinci. Jasno za mene to uvijek ostaje moje Viljevo, a vama zlobnicima kažem to mi i godi jer vrijedni ljudi moje općine znaju to prepoznati i cijeniti.
Na znanje svima: Općina Viljevo sa svojim skromnim sredstvima ulagala je proteklih godina u infrastrukturu svih naselja na području općine pa je tako izgrađena vodoopskrbna mreža cijele Općine Viljevo, plinovodna mreža, asvaltirane su ulice i uređuju se nerazvrstane ceste, vodi se briga o uređenju i održavanju društvenih domova, školskih objekata, športskih objekata, vjerskih objekata, javne rasvjete, vatrogasnih domova, mrtvačnica te se provode i realiziraju brojni drugi projekti na području ove općine. Koristim priliku i napominjem da bi i nama bilo lakše to sve realizirati da smo imali pomoć Osječko-baranjske županije svih ovih proteklih godina, koja je u potpunosti izostala a čiji se politički čelnici pojavljuju samo nekoliko dana pred održavanje izbora te „prodaju maglu" svojim istomišljenicima. Uz već navedeno, također ističem da vodimo brigu o svojim studentima te tako svi studenti s područja Općine Viljevo primaju naknadu u mogućnostima proračuna, isplaćujemo porodiljne naknade za novorođenu djecu, školske putne karte te pomažemo u plaćanju učeničkih domova srednjoškolcima. Također pomažemo i obiteljima lošijeg financijskog i materijalnog stanja kojima su uvijek otvorena vrata načelnika i Općine Viljevo.
Slijedom prethodno navedenog, napominjem da Općina Viljevo od njenog osnutka nije imala blokiran račun niti jedan dan a redovito izvršavamo tekuće kreditne obaveze koje nisu velike, za utrošena sredstva u kapitalne projekte. Nismo izdavali nikakva jamstva, nemamo dotacija a pogotovo ne iz županijske razine.
Svoja skromna sredstva raspodijelimo općinskom proračunom za sve prethodno navedeno, funkcioniraju nam udruge građana u skladu sa mogućnostima, a za buduće vrijeme sada već imamo spremnih projekata u vrijednosti više od 50 milijuna kuna sa važećim građevinskim dozvolama, koje se nadam da ćemo realizirati zajedno sa biračima ovog kraja koji će nam ponovno ukazati svoje povjerenje a nadam se i u suradnji sa nekom budućom županijom i njenim čelnicima koja će biti u službi naroda i ovoga kraja a ne kao što je to bilo do sada.

argaiv1782

U Viljevu, 2. Srpnja 2015. godine

OPĆINSKI NAČELNIK: IVAN FEKETE

Izvorni dokument mozete preuzeti ovdje.

 
Pogled na našu općinu
Pretraživanje